Printer Friendly Version Амбасадор Ковач одржала говор „Србија у Унеску“ (30. новембар 2021. године) @ 30 November 2021 12:44 PM
 
 Амбасадор Ковач одржала је централну презентацију „Србија у Унеску“ на догађају поводом 70. годишњице чланства Јапана у Унеску, у организацији локалног удружења Чијода за промоцију активности Унеска. Упознала је присутне са културним добрима Србије која се налазе на Унесковој Листи светске баштине, као и са нематеријалним добрима са Листе нематеријалне културне баштине. Посебна пажња током презентације дата је угроженом српском културном наслеђу и светским добрима на Косову и Метохији.
 
 Догађај је одржан у згради Парламента Јапана, уз присуство званичника Владе Јапана, неколико посланика, представника других локалних удружења повезаних са Унеском, универзитетских професора и НВО. 
 
 Између осталих, видео порука професора Горана Милашиновића, председника Националне комисије Републике Србије за сарадњу са Унеском и порука групе младих из Србије емитоване су током догађаја. Унесков уметник за мир Еиђин Нимура одржао је кратак виолински концерт.