Printer Friendly Version Председник Вучић присуствовао церемонији полагања камена темељца за изградњу фабрике електричних мотора јапанске групације NIDEC Corporation (10. децембар 2021. године) @ 11 December 2021 08:03 AM
 
Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је данас церемонији полагања камена темељца за изградњу фабрике електричних мотора јапанске групације „NIDEC Corporation” и том приликом истакао да овај пројекат суштински мења позицију Србије и јача економију на најбржи начин.
 
 
Председник Вучић је изјавио да ће фабрика групације “NIDEC Corporation”, као и фабрика гума јапанске компаније “Toyo Tire” у Инђији, бити завршене за годину дана, те да се завршетак тих фабрика поклапа са обележавањем 140 година од успостављања дипломатских односа Србије и Јапана. Он је истакао да је долазак групације “NIDEC Corporation” фантастичан успех за нашу земљу и да је било тешко довести таквог инвеститора, те да овакве компаније доносе најбољу и иновативну технологију.
 
„Долазак компаније NIDEC значи да смо напредовали и да смо показали одговорно понашање према њиховој инвестицији. Још једна невероватна вест за Нови Сад и Војводину, огроман успех за нашу земљу“, истакао је председник Вучић и нагласио да све то говори о томе колико смо у последњих неколико година успели да направимо помак у конкретизовању односа Србије и Јапана, као и да данас постоји много више заједничких пројеката. Он је захвалио јапанском инвеститору на планираним улагањима, на томе што је Србија била њихов избор и пожелео много успеха и победа.
 
 
Председник и извршни директор NIDEC корпорације Ђун Секи најавио је ширење компаније у Србији и Европи, као и велика улагања у нашој земљи, што ће отворити велики број радних места.
 
„Овде ћемо инвестирати огроман новац. Желимо да допринесемо развоју Србије. Наставићемо да растемо у будућности и зато нам је потребна нова локација. Желимо да се ширимо и у Србији и на европско тржиште и зато смо овде”, нагласио је извршни директор јапанске корпорације Ђун Секи.
 
Извор: www.predsednik.rs
Фото: Танјуг/Ненад Михајловић