Printer Friendly Version Токио: Пријем у част амбасадорке Ковач у организацији Друштва Јапан-Србија (23. децембар 2021. године) @ 24 December 2021 06:54 AM
 
Управни одбор Друштва Јапан-Србија, на челу са председником Друштва Тадаши Нагаијем, бившим амбасадором Јапана у Србији и почасним грађанином Београда,  приредио је у просторијама Амбасаде свечани пријем добродошлице за амбасадорку Ковач. 
 
У поздравним речима, председник Нагаи и један од директора Друштва и бивши амбасадор  Јапана у Србији Тошио Цунозаки пожелели су амбасадорки Ковач велики успех у обављању  дужности, истакавши посебно задовољство због њених дугогодишњих веза са Јапаном и познавања јапанског језика и културе. Обећали су сву подршку и помоћ Друштва у даљој промоцији Србије и интензивирању сарадње две земље у свим областима, а посебно на економском плану. Истакли су значај предстојећег јубилеја 140 година пријатељства Србије и Јапана и изразили спремност Друштва да учествује у активностима током обележавања јубилеја у 2022. години. Завршну реч дао је потпредседник Друштва Осаму Хирашита, који је, између осталог, потврдио спремност за активни ангажман у унапређењу и продубљивању сарадње Јапана и Србије.
 
Амб. Ковач je захвалила Друштву на топлом пријему и срдачној добродошлици, истакавши да Амбасада Србије остаје друга кућа за његове чланове. Изразила је задовољство што број чланова, захваљујући напорима председника Нагаија и Управног одбора, расте, и што се о Србији чује и у мањим градовима у Јапану. Нагласила је да, у том смислу, не треба заборавити и на подстрек који пријатељству дају братимљења између градова, јапанске компаније које послују са Србијом и укључивање младих у промотивне активности у Јапану. Посебно је издвојила важност предстојећег јубилеја и одличну сарадњу са градовима домаћинима наших спортских тимова током ОИ у Токију. 
 
Међу директорима Управног одбора налазе се и бивши амбасадор Јапана у Србији Ђунићи Марујама и бивши амбасадор Јапана у Уганди и министар саветник у Амбасади Јапана у Београду Казуаки Камеда, који су такође присуствовали пријему.