Printer Friendly Version Амбасадорка Ковач се састала са Мицуки Харадом и Томоаки Ишијем из „Itochu Corporation“ ангажованим у оквиру Београдског јавно-приватног партнерства за отпад, који већ дуже раде на успостављању система трансформације енергије из отпада (5. јануар 2022. године) @ 6 January 2022 09:53 AM
 
Амбасадорка Републике Србије у Јапану Александра Ковач се састала са ген. директором „Beo Clean Energy Ltd“ са седиштем у Београду, Мицуки Харадом, и лидером пројекта у Развојном  сектору  „Itochu Corporation“ Томоаки Ишијем, ангажованим у оквиру Београдског јавно-приватног партнерства за отпад (The Belgrade Waste PPP), који већ дуже раде на успостављању система трансформације енергије из отпада (Energy for Waste-EfW). 
„Itochu Corporation“ већ дуже предузима значајне иницијативе, успешно обезбеђује ефикасне технологије, преноси знања и искуства, и унапређује пословање у Србији.
Амб. Ковач је констатовала да овим значајним пројектом за регион, Србија показује одговоран приступ заштити животне средине, кружној економији и зеленој транзицији. Сугерисала је да би потенцијално ширење пословања већ присутне „Itochu Corporation“ у Србији наредне године, на круг нових јапанских партнера, значајно утицало на економску промоцију Србије у Јапану и даље привлачење потенцијалних јапанских инвестиција.
Харада је презентујући радове на изградњи водећег објекта у оквиру јавно-приватног партнерства стипулисаног на 25 година, односно постројења за енергетско искоришћење комуналног отпада са капацитетом од 1000 тона дневно, које ће производити електричну и топлотну енергију од нерециклираног отпада (EfW), истакао очекивање да ће и његово пуштање у погон новембра 2022. године, допринети обележавању јубилеја 140. година пријатељства Србије и Јапана.