Printer Friendly Version Амбасадорка Ковач се састала са представницима Јапанског института за прекоморска улагања (Japan Institute for Overseas Investment – JOI) (12. јануар 2022. године) @ 14 January 2022 12:24 PM
 
Представници Јапанског института за прекоморска улагања (Japan Institute for Overseas Investment – JOI), председник Тошијуки Косуги, са сарадницима из Одељења за развој пословања JOI, ген. директором Томојуки Ићиђом и зам. директора Аки Иноматом, су у разговору са амб. Ковач, приликом посете Амбасади, пренели отворену заинтересованост за поновно успостављање сарадње са Србијом. У том контексту су указали да је JOI, пре десетак година, успешно сарађивао са тадашњом SIEPA. 
 
Председник Косуги је нагласио да је познавалац укупних прилика у Р. Србији, јер је био професионално ангажован у „Itochu Corporation“ приликом покретања пројекта Београдског јавно-приватног партнерства за отпад (The Belgrade Waste PPP), због чега је посетио Београд (и Винчу), октобра 2019. године.
 
Амб. Ковач је захвалила представницима ЈOI на препознавању потенцијала Србије, као поузданог партнера са подстицајним пословним амбијентом.             
Упознала је саговорнике са актуелним економским параметрима, процесом дигитализације и третманом страних, пре свега, јапанских инвестиција у Србији. Поздравила је могућност да у години јубилеја, Амбасада са JOI, кроз адекватан модел сарадње, допринесе обележавању 140. година пријатељских односа Србије и Јапана, па се с тим у вези, интересовала за више детаља.