Printer Friendly Version Амбасадор Ковач одржала предавање „Светска историја и Србија“ на престижном Меиђи универзитету (20. јануар 2022. године) @ 21 January 2022 03:06 AM
 
Поводом обележавања 140. година пријатељских односа Србије и Јапана, амбасадор Ковач је 20. јануара о.г, на позив професора Коићија Тојокаве са катедре Историја западне цивилизације Факултета за друштвене науке Универзитета Меиђи у Токију, одржала предавање на тему историје Србије и односа са Јапаном на Изуми кампусу овог Универзитета.
 
Проф. Тојокава је, уз захвалност на избору Универзитета Меиђи као првог у јубиларној години пријатељства на коме се амбасадор Србије обраћа, оценио да предавање представља изванредну прилику да студенти лично чују више о Србији директно од њеног амбасадора.
 
Амб. Ковач је у свом излагању дала историјски преглед развоја српске државе од времена досељавања Срба на Балканско полуострво и посебно говорила српском духовном и културном наслеђу на Косову и Метохији. Представила је детаљније успостављање и развој билатералних односа од 1882. године у доба цара Меиђија до данас и упознала студенте са примерима солидарности коју су два народа показивала у тешким временима.  
 
Студенти су додатно показали интересовање за обичаје, језик и традицију Србије, као и њене приоритете и односе са суседним земљама и ЕУ.