Printer Friendly Version Амбасадорка Ковач састала се са послаником Доњег дома Парламента Јапана Кеном Саитом (7. фебруар 2022. године) @ 8 February 2022 09:06 AM
 
У куртоазном сусрету амбасадорке Ковач са послаником Доњег дома јапанског Парламента Кеном Саитом, иначе бившим министром пољопривреде, шумарства и рибарства у Влади премијера Шинзо Абеа, изражена је узајамна спремност за проширивање сарадње на плану економске промоције Србије у Јапану и  даљег ангажовања на привлачењу потенцијалних јапанских инвестиција.
 
Амбасадорка Ковач је у плодној размени мишљења са послаником Саитом на тему продубљивањ билатералних економских веза и ширењу могућности за промоцију Србије у јубиларној 140. години облежавања успостављања билатералних односа Србије и Јапана, потврдила поузданост Србије за јапанске инвеститоре, чија улагања, кроз директно оснаживање економије, суштински мењају позицију Србије.
 
Посланик Саито је поздравио иницијативност Амбасаде у домену умрежавања пословног сектора две земље, и, сходно личном тридесетогодишњем искуству у Владином привредном ресору, констатовао да је пласирање информација и размена досадашњих позитивних искустава јапанских инвеститора у пословању у Србији, „глас“ који отвара перспективу, између осталог, и за успостављање партнерских односа између малих и средњих предузећа две стране.