Printer Friendly Version Амбасадорка Србије у Јапану Александра Ковач предала акредитивна писма председнику Палауа Сурангелу Випсу Млађем (22. фебруар 2022. године) @ 22 February 2022 08:38 AM
 
Амбасадорка Србије у Јапану Александра Ковач је данас, у виртуелној церемонији предала акредитивна писма председнику Палауа Сурангелу Випсу Млађем, чиме је званично преузела дужност првог женског амбасадора Србије на Палауу на нерезиденцијалној основи, са седиштем у Токију.
 
Амбасадорка Ковач је изразила високо уважавање и дубоку захвалност Палауу на позицији у вези са КиМ. Пренела је пуну посвећеност Србије оснаживању билатералних односа наше две земље и народа, у духу узајамног поштовања, пријатељства и солидарности, кроз продубљивање политичког дијалога, и сарадњу у широком спектру области.
 
Током церемоније, такође је изражен обострани интерес за унапређење привредне сарадње и трговинске размене, сарадње на плану трансфера знања у домену информационих технологија, и интензивирања међуљудске размене.