Printer Friendly Version Презентација у оквиру радионице “Глобално лидерство“ за ученике средње школе Кокугакуин Кугајама (4. април 2022. године) @ 5 April 2022 08:45 AM
 
На позив професорке Јурико Кавамото из средње школе Кокугакуин Кугајама, амбасадорка Ковач је, 4. априла, путем видео везе, одржала предавање на тему “Шта је потребно да бисте постали глобални лидери?”, у оквиру тродневне радионице “Глобално лидерство”.
 
Амб. Ковач говорила је о изазовима глобализације, циљевима одрживог развоја, Нашој заједничкој агенди коју је представио генерални секретар УН, улогама светских глобалних лидера, изазовима на светској сцени које је донела пандемија, као и о улози младих и значају њиховог већег ангажовања у различитим друштвеним сферама.
 
Пре предавања амб. Ковач, представница Амбасаде Т. Нагато је, у просторијама Меморијалног олимпијског центра за младе, ученицама причала о Србији, њеној култури, спорту, знаменитим Србима и везама са Јапаном. Учеснице радионице интересовале су се за систем образовања у Србији, колико су млади заинтересовани за гласање на изборима, живот омладине уопште и ваншколске активности.