Printer Friendly Version Амбасадорка Ковач на годишњем пријему Друштва Јапан-Србија (19. април 2022. године) @ 20 April 2022 09:29 AM
 
Амбасадорка Републике Србије у Јапану Александра Ковач присуствовала је годишњем пријему Друштва Јапан-Србија,  уз учешће око 60  чланова, на челу са Управним одбором.
 
Овим поводом, директор Одељења за културу и спорт града Фуђимија Макото Сузуки одржао је специјалну презентацију о везама Србије и Јапана, историјату братимљења Фуђимија и Шапца и активностима промоције Србије уочи Олимпијских игара у Токију.
 
Амб. Ковач je, у свом говору, захвалила Друштву и одала признање његовим члановима на важној улози и посвећености продубљивању билатералних односа између Србије и Јапана у бројним областима. Оценила је да је пријатељство наше две земље, које ове године навршава импресивних 140 година, било прожето различитим историјским изазовима, али да су, упркос томе и уз подршку Друштва, вишедеценијске културне, образовне и пословне размене изградиле међусобно разумевање. Додала је да Србија и Јапан данас деле трајне и дубоке везе, засноване пре свега на духу солидарности, који се посебно испољавао у веома тешким тренуцима за наша два народа, попут ратних патњи и природних катастрофа. Истакла је да наше партнерство нуди велики потенцијал, о чему сведочи и пораст јапанских инвестиција у Србији.