Printer Friendly Version Промоција Србије у Јокохами (28. и 29. мај 2022. године) @ 1 June 2022 01:36 AM
 
На позив телевизије Канагава и уз подршку јапанске компаније “Тоа Гас” из Јокохаме, Амбасада је учествовала на дводневном базару (28. и 29. маја) под називом “Kanagawa Mirai Street” .
Оба дана трајања базара Амбасада је имала свој штанд на коме су продавани српски производи које увози компанија “Makoto Investments“ (вина и ајвар), као и готов производ мућкалица компаније “Matsubara Foods”.
 
Поред представника Амбасаде и увозника на српском штанду су волонтирале и студенткиње факултета Тојо Еива са професорком Саори Маћидом. Представљене су различите информације о Србији и јубилеју са Јапаном, изложени су предмети народне радиности и народна ношња, а посетиоци су у великом броју посетили наш штанд и показали велико интересовање за нашу земљу, културу и обичаје.
 
Амбасадорка Ковач се другог дана испред штанда Србије срела са председником Канагава ТВ Јошиказу Кумагаијем, градоначелником града Ђоецу у Нигата префектури Канта Накагавом, послаником у Доњем дому Парламента (ЛДП) Наоки Фурукавом, послаником у Доњем дому Парламента (Уставно- демократска партија Јапана) Макотом Јамазакијем и амбасадором Мађарске.