Printer Friendly Version Амбасадорка Ковач у посети универзитету Аојама Гакуин (3. јун 2022. године) @ 3 June 2022 04:09 PM
 
Амбасадорка Републике Србије у Јапану Александра Ковач одржала је предавање посвећено 140. годишњици пријатељства Србије и Јапана на престижном токијском универзитету Аојама Гакуин.
 
Током предавања, којем је присуствовало око 150 студената и гостију са других универзитета, амбасадорка Ковач говорила је о историји и културном наслеђу Србије и о односима Србије и Јапана од првих званичних билатералних контаката до данас, посебно истакавши солидарност коју су два народа исказивала током тешких тренутака.
              
Уочи предавања, амбасадорка Ковач сусрела се са председником ове образовне институције Хирошијем Сакамотом.
 
Теме разговора биле су могућности за успостављање сарадње са универзитетима у Србији, академска размена, као и продубљивање сарадње на плану представљања Србије. 
 
Амбасадорка је посебно захвалила на реализацији заједничке иницијативе Амбасаде Србије, универзитета Аојама Гакуин, компаније Мацубара Фудс и организације Моја Србија из Јапана за укључивање традиционалног српског јела мућкалице у јеловник универзитетске кантине током јуна.
 
Амбасадорка Ковач и особље Амбасаде имали су прилику да заједно са професорима и студентима пробају мућкалицу.