Printer Friendly Version Токио: Пријем за учеснике изложбе и концерта одржаног поводом 140 година пријатељских односа Србије и Јапана (20. јун 2022. године) @ 21 June 2022 10:11 AM
 
Амбасада Републике Србије у Токију организовала је, 20. јуна 2022. године, пријем за учеснике изложбе и концерта “Повезивање срца две земље путем уметности”, који је поводом 140 година пријатељских односа Србије и Јапана одржан у априлу 2022. године.
 
Пријему су присуствовали уметници - флаутисткиња Јуки Саито, виолончелиста Шинсуке Усуи, пијаниста Кенђи Канемасу, чланице фолклорног ансамбла Силанган са Токијског универзитета за стране студије и фотограф Такафуми Кано, затим представници организација и удружења који су помогли организацију догађаја (Асоцијација за музичку размену Јапан-Србија, Друштво Јапан-Србија, Oпштина Минато и Друштво фотографа Јапана), као и професори и студенти са универзитета Тојо Еива и Аојама Гакуин који су волонтирали током догађаја.
 
Амбасадорка Ковач изразила је велику захвалност присутнима на учешћу у догађају „Повезивање срца две земље путем уметности“, али и на дугогодишњим напорима у промоцији српске културе и уметности у Јапану, истакавши да су њихова улога, таленат и ентузијазам свакако допринели успешном обележавању важног јубилеја који ове године прослављају Србија и Јапан.
 
Гости су имали прилику да пробају ракију и српске специјалитете и посластице, а током пријема емитован је снимак са изложбе и концерта.