Printer Friendly Version Амбасадорка Републике Србије у Јапану Александра Ковач састала се са гувернерком Токија Јурико Коике (21. јун 2022. године) @ 22 June 2022 03:51 PM
 
У куртоазном сусрету са првом женом гувернером Токија, која је у свом другом узастопном мандату, изнето је обострано очекивање да ће обележавање 140. годишњице пријатељства Јапана и Србије послужити као прилика за даље унапређење укупних билатералних односа наше две земље. У овом контексту, амбасадорка Ковач подсетила је на легат узајамне солидарности два народа, која је демонстрирана током дуге историје односа и коју данас баштинимо. 
 
Упознајући саговорницу са најновијим показатељима привредног развоја и нивоа јапанских инвестиција у Србији, амбасадорка је скренула пажњу и на запажене резултате које је наша земља остварила у домену родне равноправности, области дигитализације и борби против пандемије Ковид-19. 
 
Уз признање Токију и гувернерки Коике за успешно одржане Летње олимпијске игре, на којима су учествовали и репрезентативци Србије, амбасадорка Ковач се заложила за даље неговање изграђених односа сарадње са Токијом, као и са префектурама широм Јапана као домаћинима олимпијаца.