Printer Friendly Version Потписивање Меморандума о разумевању између Универзитета у Крагујевцу и Универзитета Вакајама (1. jул 2022. године) @ 5 July 2022 03:47 AM
 
Универзитет Вакајама и Универзитет у Крагујевцу потписали су Меморандум о разумевању 1. јула 2022. године у граду Вакајами у истоименој префектури.
 
Амбасадорка Ковач упутила је овим поводом видео поруку у којој је истакла важност академске сарадње за јачање односа Србије и Јапана, који ове године прослављају важан јубилеј - 140 година пријатељства. Амбасадорка је изразила посебно задовољство што Универзитет у Крагујевцу успоставља партнерство са универзитетом из града који са Србијом има још једну нераскидиву везу, будући да породица нашег почасног генералног конзула и председника компаније Кинћо Наохидеа Уејаме, чији је предак Еиићиро Уејама први обављао ову функцију, потиче управо из префектуре Вакајама.
 
Сарадња између два универзитета, тачније Факултета за туризам (Универзитет Вакајама) и Факултета за туризам и хотелијерство из Врњачке Бање (Универзитет у Крагујевцу) већ је започела на конференцији Tourism International Scientific Conference, одржаној од 2. до 4. јуна у Врњачкој Бањи, прикључивањем јапанског факултета као партнера и учешћем реномираног професора Кигаве као једног од говорника.