Printer Friendly Version Амбасадорка Ковач са представницма Универзитета Аојама Гакуин (4. јул 2022. године) @ 5 July 2022 04:05 AM
 
Амбасадорка Републике Србије у Јапану Александра Ковач сусрела се са проф. Јасухиком Комацуом, директором Међународног центра Универзитета Аојама Гакуин, са којим је разговарала о могућностима за успостављање сарадње са универзитетима у Србији, као и о програмима размене студената.
 
Амбасадорка Ковач оценила је да је јубилеј 140 година пријатељства, који ове године прослављају Србија и Јапан, добар повод за разговоре о продубљивању академске сарадње. Изразила је наду да ће број студената из Србије у Јапану наставити да расте након пандемије коронавируса, али и да ће се све већи број студената из Јапана опредељивати за студије у нашој земљи.
 
Састанку су, испред Универзитета Аојама Гакуин, присуствовали и декан Факултета за пословну администрацију Јукихико Кубота, генерални менаџер Међународног центра Јоширо Хамамото и координатор за међународне послове Југа Такизава.