Printer Friendly Version Посета отправнице послова Голубовић Дубоке граду Кашивазакију (26. јул 2022. године) @ 29 July 2022 10:14 AM
 
Отправница послова у Амбасади Републике Србије у Токију Ивана Голубовић–Дубока боравила је у јапанском граду Кашивазакију где се састала са градоначелником Масакиром Сакураијем.
 
Кашивазаки je био домаћин ватерполо репрезентацији Србије пред одржавање летњих Олимпијских игара у Токију, те је отправница послова Голубовић–Дубока захвалила градоначелнику Сакураију на обезбеђеним условима, континуираној подршци и ентузијазму, који су допринели стварању победничке атмосфере за освајање златне медаље наших ватерполиста на ЛОИ 2020.
Са задовољством је констатовала да успешност повезивања града Кашивазакија са Србијом путем ватерпола представља квалитетан модел успостављања блиских односа између наше две земље и народа.
 
Отправница послова је пренела спремност Амбасаде да у години обележавања јубилеја, 140 година пријатељских односа Србије и Јапана, подржи реализацију даљих активности на плану промоције спортске и културне сарадње, као и продубљивање економских веза.
 
Отправница послова Голубовић–Дубока присуствовала је традиционалној манифестацији „Гион Кашивазаки фестивал“, током којег је приређен спектакуларни ватромет.