Printer Friendly Version Брнабић присуствовала сахрани бившег премијера Јапана Шинза Абеа (27. септембар 2022. године) @ 28 September 2022 10:33 AM
 
Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић присуствовала је данас у Токију церемонији државне сахране бившег премијера Јапана Шинза Абеа, након чега је изјавила саучешће његовој удовици Акие Абе и премијеру Јапана Фумиу Кишиди.
Државна сахрана Шинза Абеа одржана је у арени „Нипон Будакан“ у Токију, у присуству више од 4.000 званица, укључујући чланове јапанске царске породице и више од 700 званичника из света.
Премијерка се раније данас састала са премијером Сингапура Ли Сјенлунгом, са којим је разговарала о дигитализацији јавне управе, модерном образовању, као и о тренутној политичкој ситуацији у свету.
Брнабић ће боравити у посети Токију и 28. септембра и том приликом ће имати билатерални сусрет са премијером Јапана Фумиом Кишидом.
Истог дана, она ће разговарати и са јапанским министром за дигитализацију Таро Коном.
Председница Владе ће током боравка у Јапану разговарати са представницима јапанских компанија које послују у Србији, као и са члановима парламентарне лиге пријатељства Јапан–Србија.
 
Извор/Фото: https://www.srbija.gov.rs /Танјуг