Printer Friendly Version Раст броја јапанских инвеститора у Србији (27. септембар 2022. године) @ 28 September 2022 10:43 AM
 
Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић приредила је у Токију вечеру за јапанске привреднике чије компаније послују у Србији, изразивши задовољство тиме што у нашој земљи расте број инвеститора из Јапана.
 
Брнабић, која је данас у Токију присуствовала церемонији државне сахране бившег премијера Јапана Шинза Абеа, желела je да чује од јапанских привредника шта још наша држава може да уради како би они додатно унапредили своје пословање у Србији.
 
Радујемо се што се у Србији повећава број јапанских инвеститора,  посебно у последње три године. Јапански инвеститори су једни од најконзервативнијих и када једном дођу у неку земљу, други их у томе прате, навела је премијерка.
 
Она је указала на то да је покојни бивши јапански премијер Шинзо Абе био велики пријатељ Србије и да је 2018. године са привредним делегацијом посетио нашу земљу.
 
Премијерка је наздравила за пријатељство Србије и Јапана, уз захвалност привредницима те земље што верују у Србију.
 
Вечери су присуствовали председник "Toyo Tire Corporation" Такаши Шимизу, председник "Yazaki Corporation" Рику Јазаки, председник Управног одбора "Japan Tobacco" Муцуо Иваи, председник компаније "Minth Japan" Томојуки Јамада, Софи Чин из "Minth Group", извршни директор "Automotive Division", дела "Toyota Tsusho Corporation" Шигеру Харада, као и Рикија Ивасе, генерални менаџер одсека за глобалну продају "Toyota Tsusho Corporation".
 
Такође, вечери су присуствовали и извршни потпредседник "Mitsubishi Corporation" Кијотака Кикући, као и један од потпредседника NIDEC Групе Ђунићиро Нагајама.
 
Извор/Фото: https://www.srbija.gov.rs /Танјуг