Printer Friendly Version Токио: Учешће амбасадорке Ковач у програму менторства за пословне жене на извршним функцијама (6. октобар 2022. године) @ 7 October 2022 12:56 PM
 
У Токију је свечано обележен почетак трећег циклуса програма менторства за пословне жене на високим позицијама, који реализује непрофитна организација Јапанска женска иновативна мрежа.
 
Поред амбасадорке Републике Србије у Јапану Александре Ковач, у програму учествују амбасадорке Бугарске, Гане, Јамајке, Јордана и Норвешке. 
 
У свом обраћању амбасадорке су изразиле задовољство због прилике да учествују у програму менторства. Указавши на још увек недостигнуту родну равноправност на глобалном нивоу, истакле су подршку јачању активности ка овом циљу у Јапану. Амбасадорка Ковач нагласила је да се Србија налази међу првих 25 земаља на листи Глобалног индекса родне равноправности за 2022. годину.  Истакла је да ће својим даљим учешћем у програму менторства настојати да помогне учесницама у развоју каријерног самопоуздања, како би подстакле промену културе и праксе унутар својих корпорација и шире, у пословном свету, и допринеле стварању друштва, у којем би, према речима недавно убијеног бившег премијера Абеа, „жене сијале“. 
 
Амбасадорка Ковач се током свечаности сусрела са учесницама са којима ће имати размене у оквиру програма - извршном потпредседницом у корпорацији НТТ Ацуком Оком, потпредседницом осигуравајуће куће Афлак Такае Сузуки и генералном менаџерком за људске ресурсе у банци СМБЦ Хонами Мацугасаки.