Printer Friendly Version Предавање о Србији на Универзитету Тојо Еива (14. октобар 2022. године) @ 14 October 2022 08:52 AM
 
Амбасадорка Републике Србије у Јапану Александра Ковач одржала је на Универзитету Тојо Еива предавање за полазнике курса о Србији у оквиру програма Центра за наставак образовања, под вођством професорке Саори Маћиде.
 
У свом излагању, амбасадорка Ковач говорила је о историјском развоју и култури Србије, од времена досељавања Срба на Балканско полуострво до савременог доба. Посебно је говорила о културном и верском наслеђу, као и о достигнућима Србије на плану родне равноправности, дигитализације, науке и спорта. У делу предавања посвећеном везама са Јапаном и обележавању 140 година пријатељства две земље, амбасадорка је детаљно представила историјат успостављања и развоја билатералних односа, с акцентом на сарадњи и узајамној солидарности два народа у тешким временима ратова и природних катастрофа.
 
Сарадница Амбасаде Тијана Нагато представила је природне лепоте и туристичке атракције Србије, као и народне обичаје и специфичности националне кухиње.
 
Полазници курса додатно су показали интересовање за примере солидарности и пријатељства Србије и Јапана, српску књижевност итд.
 
Угледни женски универзитет Тојо Еива основан је 1884. године од стране канадских хришћанских мисионара, а неколико факултета хуманистичких наука и постдипломске програме данас похађа преко 3000 студенткиња.