Printer Friendly Version Јапански уметник Ширју Окабе поклонио слику Амбасади Србије у Јапану (25. октобар 2022. године) @ 26 October 2022 07:24 AM
 
У Амбасади Републике Србије у Јапану одржана је свечана церемонија уручења слике познатог јапанског уметника Ширјуа Окабеа поводом 140 година пријатељства Србије и Јапана. 
 
Амбасадорка Александра Ковач изразила је велику захвалност уметнику на драгоценом поклону и додала да ће његов јединствени ликовни израз, оличен у делу „Рај птица“, убудуће красити просторије Амбасаде и представљати својеврстан симбол пријатељства две земље. 
 
Поред захвалности и агенцији Сакура Аибиђику, која представља Ширјуа Окабеа, на подршци у реализацији поклона, истакла је да се радујемо се што ће Окабе бити представљен и на специјалној комеморативној етикети флаша винарије Александровић, посвећеној јубилеју пријатељства, које ће бити у ограниченој продаји у Јапану преко увозника Макото Инвестментс.
 
Догађају су присуствовали уметник и његова породица, представници агенција Сакура Аибиђику и компаније Макото Инвестментс, председник Друштва пријатељства Србија-Јапан Тадаши Нагаи, потпредседник овог Друштва Тошио Цунозаки, представници фондација, компанија и невладиног сектора у области културе, галеристи, други уметници и пријатељи Амбасаде. 
 
Након свечаног уручења слике, гости су имали прилику да уживају у српском вину и специјалитетима.