Printer Friendly Version Амбасада Републике Србије у Јапану одржала је Семинар о економским потенцијалима Србије за чланове Одбора за економску размену Јапана и Кине Удружења малих и средњих предузећа из Осаке и Токија (04. новембар 2022. године) @ 8 November 2022 02:07 AM
 
Амбасада је 4. новембра одржала Семинар о економским потенцијалима Србије за чланове Одбора за економску размену Јапана и Кине Удружења малих и средњих предузећа из Осаке и Токија, у сарадњи са компанијом Makoto Crossroads из Осаке, иначе филијалом  фирме Makoto Investments, увозника прехрамбених производа из Србија, међу којима доминирају вина и ајвар.
 
У поздравном обраћању, мин.сав. И. Голубовић-Дубока је изразила очекивање да ће након поменутог Семинара, чланови Одбора Удружења бити мотивисани да посете Србију, како би се у директним контактима са надлежним институцијама и потенцијалним пословним партнерима, уверили у погодности које се пружају страним улагачима.
        
Семинар, коме је присуствовало 25 гостију, међу којима и представници Јапанске агенције за међународну сарадњу (JICA), као и  Међународног савета за размену пријатељства (FEC), био конципиран у два сегмента, са презентацијама на јапанском језику које су водили сарадници Тијана Нагато и Масаки Томинага. Представљене су опште  информације о Србији, историји, култури, туризму, гастрономији, уз наглашавање значаја који наша страна придаје обележавању јубилеја 140 година пријатељских односа Србије са Јапаном. У делу који је био посвећен пословном амбијенту и привредној клими у Србији, присутнима је уручена брошура коју је Амбасада поводом поменутог јубилеја приредила на јапанском језику, са посебним освртом на успешне примере присутних јапанских и других светских компанија.