Printer Friendly Version Toкио: Амбасадорка Ковач са замеником помоћника јапанског МИП за европске послове и специјални м представником за Западни Балкан Кимитакеом Накамуром (24. октобар 2022. године) @ 10 November 2022 09:24 AM
 
Амбасадорка Републике Србије у Јапану Александра Ковач састала се са замеником помоћника министра спољних послова Јапана за европске послове и специјалним представником за Западни Балкан, амбасадором Кимитакеом Накамуром.
 
Амбасадорка Ковач је, честитајући амбасадору Накамури на именовању, пренела уверење у наставак узлазног тренда укупних билатералних односа, у циљу дубљег повезивања наша два народа и земље. Потврдила је спремност за јачање политичког дијалога, размене посета и економске сарадње, посебно у контексту обележавања јубилеја 140 година пријатељских односа Србије и Јапана. Изразила је очекивање да ће се наставити са унапређењем сарадње са јапанским институцијама, локалним властима, као и пословним сектором, кроз реализацију низа активности и заједничких пројеката и у осталим доменима. 
 
Подршку Јапана процесу евроинтеграција Србије, кроз оквир Иницијативе за сарадњу са западним Балканом, амбасадорка Ковач оценила је подстицајном, нагласивши да Србија остаје посвећена европском путу и наставку чврстог залагања за очување и унапређење мира и стабилности у нашем региону.
 
Амбасадорка је изразила уверење да ће Србија наставити да значајно доприноси универзалним вредностима, које Србија и Јапан деле.