Printer Friendly Version Амбасадорка Ковач у посети Градском универзитету за стране студије у Кобеу (2. децембар 2022. године) @ 5 December 2022 08:14 AM
 
Амбасадорка Републике Србије у Јапану Александра Ковач одржала је предавање посвећено 140. годишњици пријатељства Србије и Јапана на Градском универзитету за стране студије у Кобеу.
 
Амбасадорка Ковач говорила је о историји и културном наслеђу Србије, као и о односима Србије и Јапана од првих званичних билатералних контаката до данас. У делу резервисаном за питања и одговоре, студенти и грађани су се, између осталог, интересовали за разлике између два народа.
             
Пре предавања, амбасадорка се сусрела са председником ове образовне институције Саторуом Танаком, а теме разговора биле су могућности за успостављање сарадње са универзитетима у Србији, академска размена, као и продубљивање сарадње на плану представљања Србије. Будући да је на Градском универзитету за стране студије у Кобеу ове године, под вођством професора славистике Канаме Окана, уведен српски језик као изборни предмет, на састанку су дискутоване и могућности за продужавање овог програма и повећање броја студената.
 
Са студентима који уче српски организовано је засебно дружење, а том приликом им је амбасадорка захвалила на интересовању за Србију и српски језик и позвала их да посете нашу Амбасаду.