Printer Friendly Version Амбасадорка Ковач на изложби Маријане Анђелић посвећеној српској слави (18. Децембар 2022. године) @ 19 December 2022 07:01 AM
 
Амбасадорка Александра Ковач посетила је изложбу сликарке Маријане Анђелић, под називом „Слава“ и присуствовала специјалном славском ручку, на којем су служени неки од најпознатијих специјалитета српске кухиње и српско вино.
 
Амбасадорка је у поздравном говору оценила да уметност Маријане Анђелић на јединствен начин повезује наше две земље, будући да спаја мотиве из Србије и јапанску технику сликања. Захвалила је уметници на томе што њен докторски рад – диптих слика с мотивима српског кола – изложен у нашој Амбасади, као и на томе што је осмислила идејно решење за лого којим се обележава Година пријатељства Србије и Јапана. Подсетила је на то да су М. Анђелић за све њене заслуге и дугогодишњу плодотворну сарадњу са Амбасадом, уручене две захвалнице, укључујући и у јуну ове године.
 
Уметница је у свом излагању говорила о славским обичајима и традицији и представила слике са мотивима славске трпезе.
 
Изложба је организована уз подршку Амбасаде и Асоцијације за промоцију музичке размене између Јапана и Србије, на чијем челу се налази Ецуко Цунозаки.