Printer Friendly Version Посета амбасадорке Ковач Удружењу за организацију концерата Мин-он (3. фебруар 2023. године) @ 6 February 2023 08:15 AM
 
Амбасадорка Републике Србије у Токију Александра посетила је једну од највећих приватних културних установа у Јапану - Удружење за организацију концерата Мин-он, где је са председником Удружења Казутом Итом разговарала о могућностима за сарадњу и обишла реновирани Музеј музике у оквиру ове институције, који садржи импресивну колекцију музичких уређаја и инструмената старих и по неколико векова.
 
Амбасадорка је представила низ културних активности које су током прошле године организоване поводом јубилеја 140 година пријатељства Србије и Јапана и захвалила Удружењу на реализацији заједничког пројекта представљања музичке културе и традиције у Србији, објављеног на интеренет страници Удружења. Изразила је интересовање за наставак сарадње и као циљ истакла довођење уметника из Србије у Јапан.
 
Ова позната и утицајна културна институција, основана 1963. године, до сада је у Јапану представила преко 100 земаља света у оквиру разноврсног музичког и плесног програма.