Printer Friendly Version Амбасадорка Ковач са помоћникoм јапанског МИП за европске послове (8. фебруар 2023. године) @ 9 February 2023 09:25 AM
 
Амбасадорка Републике Србије у Јапану Александра Ковач састала се са помоћником министра спољних послова Јапана за европске послове Масашијем Накагомеом. 
 
Амбасадорка Ковач је изразила уверење у наставак узлазног тренда укупних билатералних односа, у циљу дубљег повезивања наша два народа и земље. Потврђујући значај присуства председнице Владе Ане Брнабић на сахрани бившег премијера Шинза Абеа и обележавања 140 година пријатељства протекле године, констатовала је да се видљив напредак запажа и у домену економске сарадње и инвестиција, који треба даље заједнички развијати. Нагласила је посвећеност Србије европском путу, уз снажан допринос очувању и унапређењу мира и стабилности у нашем региону.
 
Уз честитке на преузимању Јапана позиције несталне чланице СБ УН, као и председавању Групом седам, пренела је очекивање Србије да ће две стране у овом периоду, као и у оквиру међународних организација уопште, остварити успешну сарадњу.