Printer Friendly Version Концерт поводом јубилеја билатералних односа Србије и Јапана у Амбасади (10. фебруар 2023. године) @ 13 February 2023 06:20 AM
 
У Амбасади Републике Србије у  Токију одржан је концерт професорке виолине на Академији уметности Нови Сад Мегуми Тешиме и пијанисткиње Јошико Иваи, посвећен јубилеју 140 година пријатељства Србије и Јапана, који је обележен током 2022. године.
 
Уметнице су, уз дела класичних композитора, извеле и неколико дела познатих српских композитора -  Александра Вујића, Милоја Милојевића и Исидора Бајића.
 
Амбасадорка Александра Ковач изразила је посебну захвалност професорки Тешима на  дугогодишњој сарадњи и њеној улози у јачању културних веза. Оценила је да концерт представља још једну прилику у којој можемо да аплаудирамо улози коју су културна размена, а пре свега српски и јапански уметници, имали у приближавању и бољем разумевању две географски удаљене земље и народа. Истакла је да је ова улога од непроцењивог значаја и да ће наставити да буде један од темеља нашег пријатељства.
 
Након концерта приређен је пријем за учеснике и публику.