Printer Friendly Version Амбасадорка Ковач на годишњем пријему Друштва пријатељства Јапан-Србија (13. март 2023. године) @ 14 March 2023 07:59 AM
 
Амбасадорка Републике Србије у Јапану Александра Ковач присуствовала је, као почасни гост, годишњем састанку и пријему Друштва Јапан-Србија,  уз учешће великог броја  чланова, на челу са Управним одбором, међу којима се налазе бивши амбасадори Јапана у Србији, представници академске заједнице и привредног сектора и други угледни грађани Јапана. Пријему је присуствовао и председник Парламентарне лиге пријатељства Јапан-Србија Ићиро Аисава.
 
У поздравној речи током пријема, амбасадорка Ковач захвалила je члановима Друштва на посвећености продубљивању билатералних односа између Србије и Јапана у бројним областима. Истакла је да нас посебно посебно радује то што су дијалог и партнерска сарадња наставили да јачају под окриљем прошлогодишњег јубилеја 140 година билатералних односа, о чему, између осталог, сведочи и константан пораст јапанских инвестиција, које су премашиле износ развојне помоћи. Амбасадорка је изразила жељу да у наредној деценији билатералних односа буде постигнуто још много резултата и истакла да верује да ћемо у тим напорима имати подршку Друштва.