Printer Friendly Version Посета амбасадорке Ковач префектури Нагано  (23. март 2023. године) @ 24 March 2023 09:07 AM
 
На позив Министарства спољних послова Јапана, амбасадорка Републике Србије Александра Ковач учествовала је, од 23. до 24. марта, у посети групе страних амбасадора префектури Нагано, у којој ће бити одржан један од министарских састанка Групе седам под председавањем Јапана током априла ове године.
 
Амбасадорка Ковач је овом приликом, заједно са колегама из Норвешке, Молдавије, Јерменије, Јамајке, Тајланда, Монголије, Лаоса, Камбоџе, Малезије, Руанде и Танзаније, обишла неколико градова, међу којима и Каруизаву, која је домаћин предстојећег састанка министара иностраних послова Г7, Глобални иновациони центар за воде Шиншу универзитета и светску корпорацију Сеико Епсон. 
 
У разговору са гувернером префектуре Нагано Шуићијем Абеом на пријему добродошлице у граду Нагано, коме су присуствовали градоначелници и представници у префектуралној влади, амбасадорска Ковач потврдила је намеру Србије да даље унапређује пријатељске и односе сарадње са Јапаном, укључујући и на локалном нивоу. Информисала је о појединим активностима Амбасаде у префектури попут представљања српских вина у Каруизави прошле године. 
 
Амбасадорка Ковач је о својим утисцима о посети говорила у изјавама за регионалне медије СБЦ и Шимин тајмз, док је вест о дипломатској тури емитована и на јапанској државној телевизији НХК.