Printer Friendly Version Сарадња са НПО ЕУ-Јапан Фест – учешће амбасадорке Ковач на састанку Генералног комитета и посета делегације Новог Сада (28.-30. март 2023. године) @ 31 March 2023 08:15 AM
 
У Амбасади Мађарске у Токију одржан је, 28. марта, уз учешће амб. Ковач, годишњи састанак Генералног комитета НПО ЕУ-Јапан Фест, који је, у складу са најављеним програмом, био посвећен представљању активности овог НПО на плану снажења веза са европским престоницама културе (ECoC), као и презентацији претходних, актуелних и будућих ECoC.
 
Састанку су присуствовали чланови Комитета, у чијем саставу су амбасадори из земаља ECoC, руководство јапанских корпорација које подржавају активности ове НПО и делегације ECoC, међу којима је била и делегација Новог Сада, коју су сачињавали Немања Миленковић, директор Фондације Нови Сад 2021, Далибор Рожић, члан Градског већа за културу и Тијана Делић, саветница градоначелника.
 
Дан касније, 29. марта, одржан је јавни скуп на којем су представљене активности ECoC. Испред делегације Новог Сада, Немања Миленковић одржао је презентације о концепту и главним пројектима спроведеним током године обележавања титуле, као и о будућим плановима.
 
Далибор Рожић и Тијана Делић посетили су, 30. марта, Амбасаду, где су са амбасадорком Ковач разговарали о стратегији културног развоја Новог Сада, предстојећим активностима и могућностима за продубљивање сарадње са Јапаном.