Printer Friendly Version Kонцерти првакиње опере Народног позоришта у Новом Саду Јелене Кончар у Toкију (12. и 14. април 2023. године) @ 18 April 2023 08:03 AM
 
Амбасада Републике Србије у Токију организовала је, 12. aприла, концерт првакиње опере Народног позоришта у Новом Саду Јелене Кончар у Грађанском центру Акасака у токијској општини Минато. 
 
Концерту је присуствовало преко двеста грађана општине Минато, представника српске дијаспоре, чланова Друштва Јапан-Србија и других пријатеља Амбасаде. Чланови фолклорног ансамбла Силанган са Токијског универзитета за стране студије овом приликом извели су сплет српских народних игара из Шумадије.
 
Амбасадорка Ковач је посебну захвалност изразила  јапанским уметницама које су наступиле са Јеленом  Кончар - сопрану Такако Хираоки и пијанисткињама Рики Фукуди и Јошико Кадоти, као и организацијама које су подржале организацију концерата.
 
Јелена Кончар је трећи наступ у Токију имала 14. априла у токијској општини Мегуро пред више од 150 гледалаца, а Амбасада је подржала одржавање овог концерта у организацији Асоцијације за музичку размену између Јапана и Србије.
 
Уметнице су током наступа извеле дела Дејана Деспића, Стевана Христића, Милоја Милојевића, Вере Миланковић, Исидора Бајића и Јосифа Маринковића, старе народне српске песме, популарне јапанске композиције и неке од најпознатијих оперских арија, укључујући и арију из опере Милева Александре Вребалов. 
 
Концерти су наишли на веома топао пријем публике.