Printer Friendly Version Наставак сарадње са НПО J-Win кроз програм менторства јапанским пословним женама – сусрет са студентима Универзитета Аојама Гакуин (17. мај 2023. године) @ 22 May 2023 06:16 AM
 
У Амбасади је, 17. маја 2023. године, организован трећи сусрет у оквиру програма менторства менторства за пословне жене на високим позицијама „J-Win Executive Network“, који реализује непрофитна организација „Japan Women's Innovative Network“ (J-Win).
 
Догађају су, поред три полазнице програма - потпредседнице у корпорацији NTT Ацуко Ока, потпредседнице осигуравајуће куће „Aflac Life Insurance“ Такае Сузуки и генералне менаџерке за људске ресурсе у банци „SMBC“ Хонами Мацугасаки, присуствовали студенти Универзитета Аојама Гакуин са проф. Jукихиком Куботом, као и министар саветник Ивана Голубовић-Дубока и први саветник Марија Перишић.
 
Амбасадорка Александра Ковач истакла је да је један од важних циљева програма менторства оснаживање будућих генерација у виду формуле Give Back, те да је скуп иницирала са жељом  да се студенти који теже грађењу пословних каријера, у блиском контакту упознају са женама дипломатама и успешним пословним женама, и да са њима размене мишљења о изазовима и могућим решењима које би Јапан, али и друге земље, могле да примене како би постигле родну равноправност. Изнела је најновије статистичке податке о напретку Србије у овој области.
 
У дискусији која је уследила, полазнице програма поделиле су своја искуства и изазове са којима се, као женски руководиоци, суочавају у свом пословном окружењу. Студенти су износили своја запажања о томе како се питање родне равноправности третира у њиховом породичном, друштвеном и академском окружењу и интересовали се за то како успешне пословне жене и дипломате виде решења за проблеме у напретку равноправности жена у јапанском друштву.