Printer Friendly Version Промоција Србије у Јокохами (27. и 28. мај 2023. године) @ 29 May 2023 10:08 AM

 

На позив телевизије Канагава и уз подршку јапанске компаније Тоа Гас из Јокохаме, пре свега почасног председника компаније Тошио Танабеа, Амбасада је учествовала на дводневном базару (27. и 28. маја) под називом Kanagawa Mirai Street, који се традиционално одржава у Јокохами.
 
Оба дана трајања базара, на штанду Амбасаде представљене су различите информације о Србији, туристичким атракцијама, брошуре о култури и гастронимији, српска народна ношња и предмети народне радиности из колекције Амбасаде, као и српски производи које увози компанија Monde Delicious у оквиру Makoto Investments (црна, бела, розе вина,  ајвар), готови производи компаније Matsubara Foods (мућкалица и паприкаш).
 
Поред представника Амбасаде и увозника српских производа, на српском штанду волонтирале су студенткиње факултета Тојо Еива са професорком Саори Маћидом, са којима Амбасада има дугу сарадњу.
 
Посетиоци су у великом броју посетили наш штанд и показали велико интересовање за нашу земљу, културу и производе.
Током посете штанду, 27. маја, амб. Ковач се срела са председником ТВ Канагава Јошиказуом Кумагаије и разговарала са почасним председником Тоа Гас Tанабеом.