Printer Friendly Version Посета професора и студената Универзитета Аојама Гакуин Амбасади (07. јун 2023. године) @ 9 June 2023 05:37 AM

 

Амбасаду је, 7. јуна 2023. године, посетило 20 студената Универзитета Аојама Гакуин, предвођених проф. Јасухиком Комацуом, директором Међународног центра oве образовне установе.

Амбaсадорка Александра Ковач је, поздрављајући госте, честитала на недавно потписаном споразуму о сарадњи Универзитета у Београду и Универзитета Аојама Гакуин, посебно захваливши проф. Комацуу, који је иницирао успостављање сарадње. Истакла је да је Амбасада је у претходном периоду успоставила веома чврсте везе са Универзитетом Аојама Гакуин и остварила различите заједничке подухвате, укључујући недавну неформалну дискусију у оквиру програма менторства за жене на највишим управљачким позицијама у јапанским компанијама, чији је домаћин била Амбасада, а када су студенти имали прилику да размене мишљења на тему родне  равноправности у Јапану, као и унапређења корпоративне културе на овом плану. Подсетила је на то да је управо дипломац овог Универзитета иницирао један од значајних подухвата у виду израде готовог српског производа за јапанско, као и на то да студенти Пословне школе учествују у различитим активностима Амбасаде.
 
За студенте је одржана презентација о географском положају, историји, култури, обичајима, знаменитостима и познатим личностима наше земље, као и политичким односима и економској сарадњи Србије и Јапана. Имали су прилику и да науче неколико фраза на српском језику.
 
Студенти су се, у сегменту резервисаном за питања и одговоре, интересовали за специфичности језика и културе, државна обележја, образовни систем, положај националних мањина у Србији, приоритете у раду Амбасаде итд.