Printer Friendly Version Сусрет амбасадорке Ковач са председником ЈЕТRO Норихиком Ишигуром (09. јун 2023. године) @ 14 June 2023 07:34 AM
 
Током куртоазног састанка амб. Ковач са новоименованим председником Јапанске организације за спољну трговину (ЈЕТRO) Норихиком Ишигуром од 9. јуна,  размењена су мишљења o перспективама будуће сарадње, базираним на све бројнијем пословању јапанских компанија у Р. Србији.
 
Амб. Ковач је указала да Србију и Јапан повезују дуги, добри и свеобухватни односи, који су прошле године били у знаку обележавања јубилеја 140 година од успостављања пријатељских односа. Истакла је да су стабилни политички односи Србије и Јапана допринели јачању економских веза, са отварањем могућности за нова улагања јапанских фирми и раст трговинске размене. Подсетила је и на потенцијале регионалних иницијатива попут Отвореног Балкана за креирање повољног економског амбијента и повезивање држава из региона, које су у капацитету кандидaта за чланство у ЕУ, и нагласила њихов допринос већој видљивости, мобилности и стабилности региона у целини.
 
Поздравила је прошлогодишњу мисију представника JETRO из Канцеларије у Бечу, и бројних јапанских компанија, Београду, и изразила очекивање да ће узлазни тренд контаката JETRO са Србијом бити настављен и ојачан у наредном периоду.