Printer Friendly Version Kонцерт музичког састава „Trio Chaleur“ у Амбасади (22. јун 2023. Године) @ 26 June 2023 08:42 AM
 
У Амбасади Републике Србије у Токију одржан је концерт музичког састава „Trio Chaleur“, који је у априлу прошле године учествовао на једном од централних догађаја којим је обележен  јубилеј 140 година пријатељских односа Србије и Јапана – концерту и изложби „Повезивање срца две земље путем уметности”.
 
Позната флаутисткиња Јуки Саито, виолончелиста Шинсуке Усуи и пијаниста Кенђи Канемасу и овом приликом извели су дела српских композитора и традиционалне композиције, као и неколико популарних јапанских мелодија.
 
Око четрдесет посетилаца имало је прилику да ужива у савременим делима Александра Вујића „Валцер” и „Српско коло” и звуцима песама „Заспо Јанко“, „Април у Београду”, „Тамо далеко”, „Што се боре мисли моје”, „Под гором се шетало девојче”, „Шева и „Марш на Дрину”, као и специјалној композицији коју је пијаниста написао за ову прилику.
 
У поздравном говору пренели смо захвалност уметницима на представљању и ширењу српске музике и културе у Јапану, као и Асоцијацији за музичку размену Јапан – Србија на челу са Ецуко Цунозаки, уз чију помоћ је концерт организован, на доприносу у продубљивању културне сарадње две земље.  
 
На коктелу који је уследио након концерта, гости су имали прилику да пробају српска вина и специјалитете.
 
Догађају су присуствовали председник Друштва пријатељства Јапан-Србија Тадаши Нагаи, који је одржао здравицу, чланови руководства Друштва, представници Јапанске агенције за међународну сарадњу (ЈICA) и општине Минато, бројни музички уметници и други пријатељи Амбасаде.