Printer Friendly Version Учешће амбасадорке Ковач на 28. међународној конференцији за жене у бизнису (27. август 2023. године) @ 29 August 2023 02:32 AM
 
Амбасадор Републике Србије у Јапану Александра Ковач учествовала је, 27. августа 2023. године, на Међународној конференцији за жене у бизнису, која се 28. пут одржава у Јапану.
 
На почетку Конференције емитованe су видео поруке премијера Јапана Фумија Кишиде и министра задуженог за оснаживање жена Масанобуа Огуре.
 
Амбасадорка Ковач је на панелу „Управљање различитостима: изазови у 2023. години“, на којем је говорила заједно са амбасадоркама Мексика и Јордана, представила законске регулативе и видљиве резултате Србије на плану родне равноправности и оснаживања политичког учешћа жена, као и у погледу повећања броја жена предузетника и позитивног тренда у заступљености жена у привредним субјектима у последњих неколико година.
 
На преостала три панела учествовали су представници корпоративног сектора и новинари, који су говорили о изазовима у постизању бољих стандарда и поштовању препорука Владе Јапана, као и важности и бенефитима различитости, равноправности и инклузије за пословање компанија.
 
Конференцији је присуствовали представници владиног, невладиног и корпоративног сектора и дипкора, као и бројни ученици средњих школа, студенти факултета и  професори, док су дискусију онлајн путем пратили учесници из 107 земаља.