Printer Friendly Version Церемонија уручења почасног доктората Универзитета у Београду Јохеију Сасакави (29. септембар 2023. године) @ 3 October 2023 05:03 AM
 
У Амбасади Републике Србије у Токију одржана је, 29. септембра 2023. године, свечаност поводом доделе  почасног доктората Универзитета у Београду председнику Нипон Фондације Јохеију Сасакави.
 
Признање је Сасакави уручио ректор Универзитета у Београду проф. др Владан Ђокић. 
 
Амбасадорка Александра Ковач изразила је, у поздравној речи, велику захвалност због улоге Нипон Фондације и Јохеија Сасакаве лично у унапређењу академске и културне размене између Србије и Јапана, због чега је 2013. године одликован Златном медаљом за заслуге Републике Србије.
 
Ректор Ђокић je истакао да Сенат Универзитета у Београду Сасакави додељује почасни докторат за изузетан допринос и дугогодишњу подршку и помоћ коју кроз стипендирање младих лидера дуги низ година континуирано пружа најбољим студентима докторских студија Универзитета у Београду у области друштвено-хуманистичких наука.
 
Ј. Сасакава захвалио је Универзитету у Београду на указаној части. Истакао је да му је задовољство да учествује у развоју билатералне сарадње и да жели да настави да ради на приближавању народа и култура.