Printer Friendly Version Учешће амбасадорке Ковач на 5. конференцији гувернерки и градоначелница у Јапану “Vision-Network” (7. октобар 2023. године) @ 11 October 2023 08:01 AM
 
У оквиру 5 конференције гувернерки и градоначелница у Јапану “Vision-Network” реализованој 8. октобра у Токију, амб. Ковач je учествовала као водећи панелиста на тему „Ка остваривању друштва које поштује родну равноправност и различитости“. Том приликом је, на молбу организатора, представила позитивне праксе и законске иницијативе које je Србија реализовала последњих година на плану промовисања политичке партиципације жена, као и елиминације дискриминације према родним и сексуалним мањинама у друштву.
 
На скупу су, такође, иступале гувернерке префектура Токија Ј. Коике и Јамагите М. Јошимура, председник Јапанске привредне и индустријске коморе К. Кобајаши, јапанске представнице других локалних самоуправа, предузетнице, експерткиње и амбасадорке Јордана, Аустрије, Бугарске, Уганде, Малија, Кеније и Финске акредитоване у Јапану.
 
Као пратећи догађај je организована специјализована продавница Marunouchi Marche на Токијској централној станици, са циљем да атрактивне производе и популарне специјалитете градова којима управљају градоначелнице, односно из држава амбасадорки учесница конференције представи за продају, међу којима су били и производи из Србије.