Printer Friendly Version Учешће амбасадорке Ковач на свечаности поводом покретања програма међународне размене у јапанској префектури Јаманаши (19. октобар 2023. године) @ 20 October 2023 08:44 AM

На позив Министарства иностраних послова Јапана и префектуре Јаманаши, амбасадорка Ковач је, заједно са представницима Парламента Јапана, скупштине префектуре и власти на локалном нивоу, дипкора, локалних компанија, угледних личности, медија, школа и програма академске размене, учествовала на свечаном отварању програма међународне размене и пријатељства под називом „World Forest Yamanashi“ у префектури Јаманаши, који је, такође, намењен испуњењу Циљева одрживог развоја 2030.            

Амбасадорка Ковач је овим поводом, заједно са свим учесницима, комеморативно засадила младицу дрвета, које ће представљати симбол пријатељства префектуре Јаманаши са Републиком Србијом. Учешће је била прилика и за сусрет са организаторима догађаја и упознавање са локалним пословним и зеленим пројектима, попут јединственог система P2G за повећање коришћења зеленог хидрогена.