Printer Friendly Version Догађај „Уметност и вино“ у Амбасади (19. октобар 2023. године) @ 20 October 2023 09:25 AM
 
Амбасада Републике Србије у Токију организовала је, 19. октобра 2023. године, у сарадњи са увозником Монд Делишес - Макото Инвестментс, вече посвећено уметности и вину из Србије.
 
Овом приликом представљена су дела наших уметника Милана Туцовића, Маријане Анђелић, Саше Марјановића и Драгана Бабовића, као и фотографије Акико Коге, јапанске уметнице чија су дела инспирисана Србијом. Током вечери су служена српска вина која Монд Делишес увози у Јапан. 
 
Амбасадорка Александра Ковач је, поздрављајући присутне, изразила задовољство што јапанској публици можемо да представимо јединствен спој квалитетних српских вина и сјајних дела српских уметника, рекавши да вино и уметност потичу из веома живописних и блиско повезаних светова, које одликују естетика и креативност.
 
Сарадница Амбасаде Т. Нагато одржала је кратку презентацију о Србији.
 
Званице, међу којима су били галеристи, уметници, представници Друштва пријатељства Јапан-Србија, чланови Удружења за међународну размену Фуђимија, града побратима Шапца, представници компанија из услужног сектора и др,  имале су прилику да од увозника добије детаљне податке о винским регијама, сортама грожђа и винима која су дегустирали током вечери, а од кустоса детаље о уметницима и њиховим радовима. Гостима су, такође, служени српски специјалитети.