Printer Friendly Version Kонцерт јапанске пијанисткиње Аисе Иђири и дуа АУН Ј у Амбасади (10. новембар 2023. године) @ 16 November 2023 09:44 AM
 
Светски позната пијанисткиња Аиса Иђири одржала је, 10. новембра, концерт у Амбасади. Специјални гости били су  чувени музичари Рјохеи и Кохеи Иноуе - дуо АУН Ј, који наступају на традиционалним јапанским инструментима.
 
На репертоару су се, поред класичних дела и јапанских традиционалних песама, нашле и композиција Исидора Бајића и химна „Боже правде“. 
 
Амбасадорка Ковач је у свом говору истакла да Амбасада има привилегију да буде домаћин уметницима раскошног талента, као и да јапанским грађанима представи српску културу и музичку традицију.
 
Након концерта приређен је пријем током којег су гости били у прилици да дегустирају српска вина и специјалитете наше кухиње.
 
Здравицу је одржао Мицухиро Хошино, градоначелник Фуђимија, града побратима Шапца, који је говорио о снажним везама два града, чији је јубилеј односа прослављен током прошле године, као и пријатељству две земље и народа.
 
Међу званицама су били и потпредседник Друштва пријатељства Јапан-Србија Тошио Цунозаки, председница Асоцијације за музичку размену Јапан-Србија Ецуко Цунозаки, представници медија, бројни уметници и други пријатељи Амбасаде.