Printer Friendly Version Амбасадорка Ковач са председником Доњег дома Парламента Јапана Фукуширом Нукагом (16. новембар 2023. године) @ 22 November 2023 04:23 AM

 

Куртоазни сусрет амбасадорке Републике Србије у Јапану Александре Ковач са новоименованим председником Доњег дома Парламента Јапана Фукушимом Нукагом, био је посвећен продубљивању билатералних односа Р. Србије и Јапана кроз снажење политичког дијалога, парламентарних веза и економске сарадње.

 
Амбасадорка Ковач је указала да укупни билатерални односи Србије и Јапана бележе евидентан узлазни тренд, чему је значајно допринела 140 година дуга историја пријатељских односа Србије и Јапана, уз посебно наглашену узајамну солидарност и  манифестовану несебичну помоћ два народа.
 
Обележавањем поменутог јубилеја многобројним активностима током 2022. године, оснажена је институционална подршка Јапана и проширена је заинтересованост приватног сектора за Србију, отварајући тиме простор за даље унапређење економских и пословних односа Србије и Јапана.
 
Амбасадорка Ковач је истакала да ће креирању квалитетног амбијента за економску размену Србије и Јапана, између осталог ће допринети учешће Србије на EXPO 2025 у Осаки, које ће потом пратити одржавање Специјализованог EXPO 2027 у Београду.