Printer Friendly Version Присуство амбасадорке Ковач пријему Либерално-демократске партије за дипкор у Токију (30. новембар 2023. године) @ 1 December 2023 07:48 AM
 
На позив Међународног бироа владајуће Либерално-демократске партије, амбасадорка Ковач присуствовала је пријему 30. новембра о.г. заједно са амбасадорима и представницима дипкора из 44 земље из европског, латиноамеричког и азијског региона.
 
Амбасадорка Ковач је, поред генералног секретара Тошимицу Мотегија, разговарала са руководством Међународног бироа, на челу са директором и чланом Доњег дома Парламента Тацујом Итом, које је упознала са прошлогодишњим јубилејом билатералних односа, посетама званичника РС Јапану, нашим интересом за унапређење сарадње у различитим областима, од енергетике до дигитализације, и актуелним узлазним трендом у економским односима.
 
Амб. Ковач је, након пријема, присуствовала и представљању традиционалне луткарске позоришне уметности – бунраку, којим поводом је поздравила присутне и захвалила се на прилици да се више упозна са културном баштином Јапана.