Printer Friendly Version Европски дан истраживања у организацији јапанске канцеларије Еураксес (EURAXESS) (14. децембар 2023. године) @ 19 December 2023 01:45 AM
 
Јапанска канцеларија службе Еураксес (EURAXESS), под покровитељством Европске комисије, организовала је у Делегацији ЕУ у Токију годишњи догађај под називом „Европски дан истраживања“, намењен истраживачима, представницима државних институција, особљу амбасада, предузетницима и широј јавности, у циљу упознавања, умрежавања и испитивања могућности за инвестирање и истраживачки рад у европским земљама. 
 
Позив за представљање истакнутих истраживања, иновација, сарадњи са Јапаном и могућностима финансирања ове године је добила и наша Амбасада (учествовала први сав. М. Перишић), а поред Србије, презентације су одржале Литванија, Пољска, Грчка, Финска, Бугарска, Мађарска, Француска, Немачка и Исланд.
 
Присутнима смо представили повољности улагања у Србији и пружили информације о индустријским и технолошким парковима, стартап центрима и центру за чување података, као и о изградњи  Био4 кампуса, који Србију позиционира као ново биоекономско чвориште Европе. Указали смо на растући број јапанских инвестиција у Србији, као и улагање јапанских компанија у истраживање и развој у нашој земљи.