Printer Friendly Version Оснoван Српско-јапански пословни клуб (18. децембар 2023. године) @ 20 December 2023 07:39 AM
 
У Токију је, 18. децембра 2023. године, одржан инаугурациони пријем поводом оснивања Српско-јапанског пословног клуба, који за циљеве има унапређење пословних и економских односа између Србије и Јапана путем размене информација компанија које већ послују у Србији са заинтересованим инвеститорима из Јaпана, затим јачање сарадње у индустријама обе земље и изградње добрих пословних односа у трећим земљама.
 
Функцију председника клуба, који окупља велике корпорације, мала и средња предузећа и организације, обављаће Муцуо Иваи, председавајући Одбора компаније „Џапан тобако“ (Japan Tobacco), док ће амбасадорка Републике Србије у Јапану Александра Ковач бити почасни председник.
 
Амбасадорка Ковач је оснивање клуба оценила веома значајним и нагласила да је свака од компанија које су инвестирале у Србију дала велики допринос развоју билатералних економских односа, изразивши наду да ће клуб бити погодна платформа за њихово додатно унапређење. 
 
Пријему су, поред чланова клуба, присуствовали и представници јапанских инстуција (Министарства спољних послова, Јапанске агенције за међународну сарадњу,  Јапанске организације за спољну трговину и Јапанске пословне федерације),  амбасадор Јапана у Србији Акира Имамура, градоначелник Фуђимија (града  побратима Шапца), чланови Управног одбора Друштва Јапан-Србија, представници медија и др.