Printer Friendly Version Сарадња са градом Хофуом - посета младих истраживача Амбасади (25. децембар 2023. године) @ 27 December 2023 07:11 AM
 
Троје средњошколаца, младих истраживача из града Хофуа, међу којима је био и добитник новоуспостављене награде „Никола Тесла“ коју додељује градска управа, посетили су Амбасаду у пратњи представника Oдбора за образовање и директора Музеја науке у Хофуу, као и председника и чланова Управног одбора Друштва Јапан-Србија.
 
Амбасадорка Александра Ковач честитала је ученицима на академским достигнућима и вредним признањима, изразивши захвалност граду Хофуу на томе што је успоставио награду која носи Теслино име, као и на томе што је  део музеја науке и технике посветио управо великом научнику. Истакла је да са Хофуом гајимо посебно везе, као и да никада нећемо заборавити гостопримство током припрема наших спортиста за ОИ у Токију. Пренела је спремност за  продубљивање сарадње у различитим областима.
 
Ученици су представили награђене радове, а представници градске управе захвалили су Амбасади и Музеју Николе Тесле у Београду на подршци и дугогодишњој сарадњи.
 
Сарадница Амбасаде Тијана Нагато одржала је презентацију о Србији, након чега су гости били у прилици да пробају српска вина и специјалитете наше кухиње.