Printer Friendly Version Aмбасадорка Ковач на догађају посвећеном калиграфији у Амбасади БиХ (28. јануар 2024. године) @ 31 January 2024 12:48 AM
 
Амбасадорка Републике Србије у Јапану Александра Ковач  учествовала је на догађају посвећеном традиционалном писању калиграфије на почетку године, под називом Какизоме, у Амбасади Босне и Херцеговине у Токију. Догађају су присуствовали чланица скупштине токијске општине Сетагаја Рика Катао и десетак ученика из различитих основних и средњих школа у Токију, са родитељима, који се усавршавају код учитеља Касена Ваде на челу школе калиграфије „Касен едукација”. 
 
У поздравном говору, амбасадорка Ковач нагласила је да догађај доприноси не само сарадњи Републике Србије и БиХ на билатералном плану, већ и да представља подршку духу размене наших земаља са Јапаном након девастирајућег земљотреса у префектури Ишикава, те да је значајан и као промоција калиграфије коју је Јапан номиновао за упис у регистар нематеријалног културног наслеђа.
 
У наставку су ученици, као и присутни из обе амбасаде, учествовали у демонстрацији калиграфије и исписивању традиционалних новогодишњих порука.